in

İphone Şifresini Unuttum – Ekran Kilidini Açamıyorum!

İPhone (Parolanızı) Ekran şifrenizi unuttuğunuzda yapmanız gereken üç adım var Bu üç adımda da İPhone’nizi silmekten geçiyor.

Nasıl yani İPhone’i silmek?
 
Kulağa ürkütücü gelebilir fakat İPhone’i  silmek yani telefonunuzu formatlamak. Bütün verileriniz ( rehber, ayarlar, resim video gibi ) silinecektir.
 
Güncel yedek alıyorsanız yani İphone’nizi İTunes yada iCloud ile senkronize ediyorsanız en son senkronizasyondan sonraki verileriniz silinecektir.
 
İphone kullanıyorsanız yedekleme (senkron) yapmanız bu ve benzeri durumlarda işinize yarayacaktır.
 
 
Bu aşamaya gelmek istemiyorsanız mutlaka şifrelerinizi bir yere not alın.
 
iPhone’nuzdaki tüm verileri silmek, unuttuğunuz şifreyi siler ve telefonu yeni bir şifre ile yeniden ayarlamanıza izin verir.
 
İPhone’unuz çalınmaya karşı bilgilerinizi korumak için üst düzey güvenliklidir.

Gelelim unutulmuş ekran şifresi veya yanlış girilen şifre denemeleri sonucunda İPhone’nizin kilitlenmesi problemlerinin çözümüne.

1. Adım;  iTunes ile İPhone’nizi restore etmek.

En kolay yolu budur.

iPhone’nunuzu düzenli olarak bilgisayarınızda iTunes ile yada iCloud ile senkronize edin.

 iPhone’nizi silmek ve geri yüklemek için iTunes’i kullanabilirsiniz.

İphone’nuza İTunes Programı ile bağlanıp Restore İPhone ile ilerleyin.

2. Adım; iCloud.

Cihazınızda iPhone’umu Bul’u etkinleştirdiyseniz, silmek için iCloud’u kullanabilirsiniz. İPhone’unuzu silmek için iCloud’u nasıl kullanacağınızla ilgili talimata bakarak yapabilirsiniz.

3. Adım; Kurtarma Modu.

kurtarma modunu gerektiren durumlar;

  • iTunes, aygıtınızı tanımıyor veya aygıtınızın kurtarma modunda olduğunu belirtiyorsa.
  • Ekranınız birkaç dakika boyunca Apple logosunda takılı kalıyor ve herhangi bir ilerleme çubuğu görünmüyorsa.
  • iTunes’a Bağlan ekranını görüyorsanız.

 

  1. iTunes’un en son sürümünü kullandığınızdan emin olun. 
  2. Aygıtınızı bilgisayarınıza bağlayın ve iTunes’u açın. 
  3. Aygıtınız bağlıyken şu adımları izleyin: 

Her model için farklı Kurtarma Modu’na geçiş adımları bulunmakta;

Face ID özellikli iPad modelleri: Gücü kapat görünene kadar Üst düğmeyi ve ses düğmelerinden birini basılı tutun. Aygıtınızı kapatmak için kaydırıcıyı sürükleyin. Üst düğmeyi basılı tutarak aygıtınızı bilgisayarınıza bağlayın. Kurtarma modu ekranını görene kadar Üst düğmeyi basılı tutmaya devam edin.

iPhone 8 veya sonraki modeller: Gücü kapat görünene kadar Yan düğmeyi ve ses düğmelerinden birini basılı tutun. Aygıtınızı kapatmak için kaydırıcıyı sürükleyin. Yan düğmeyi basılı tutarak aygıtınızı bilgisayarınıza bağlayın. Kurtarma modu ekranını görene kadar Yan düğmeyi basılı tutmaya devam edin.

iPhone 7, iPhone 7 Plus ve iPod touch (7. nesil): Gücü kapat görünene kadar Güç düğmesi ve Sesi Kıs düğmesini basılı tutarak aygıtınızı bilgisayarınıza bağlayın. Kurtarma modu ekranını görene kadar Sesi Kıs düğmesini basılı tutmaya devam edin.

Ana Ekran düğmesi bulunan iPad, iPhone 6s veya önceki modeller ve iPod touch (6. nesil) ya da önceki modeller: Gücü kapat görünene kadar Yan (veya Üst) düğmeyi basılı tutun. Aygıtınızı kapatmak için kaydırıcıyı sürükleyin. Ana Ekran düğmesini basılı tutarak aygıtınızı bilgisayarınıza bağlayın. Kurtarma modu ekranını görene kadar Ana Ekran düğmesini basılı tutmaya devam edin.

Telefonuzun ekranı bu şekilde olana kadar tuş kombinasyonuna basılı tutun. Ekran görseldeki gibi olunca bırakın.

 

Geri Yükle veya Güncelle seçeneklerini gördüğünüzde Geri Yükle’yi seçin.

Geri yükleyi seçtiğinizde bütün verileri silecektir.Bunu yapmadan şifreyi kaldırmanız olanaksız. 

Bu tür durumlar için;

iPhone’nunuzu düzenli olarak bilgisayarınızla yada iCloud ile senkronize edin. Yani yedekleyin.

Tüm veriler silindikten sonra iCloud hesabınızdan en güncel yedeğinizi yükleyip kullanabilirsiniz.

Aksi halde yedeğiniz yok ise tüm verileriniz tamamen kaybolacaktır.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir